به گزارش دفتر کانونهای فرهنگی هنری مساجد منطقه ویژه خوی به نقل از شبستان ، حجت‌الاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با تاکید بر نقش مهم حوزه های علمیه در تربیت امام ج
چرا روحانیون ترجیح می دهند به جای مسجد در عرصه های دیگر فعالیت کنند؟

به گزارش دفتر کانونهای فرهنگی هنری مساجد منطقه ویژه خوی به نقل از شبستان ، حجت‌الاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با تاکید بر نقش مهم حوزه های علمیه در تربیت امام جماعت  گفت: متولی اصلی تربیت امام جماعت برای مساجد حوزه های علمیه هستند. در تربیت امام جماعت توقع این است که حوزه های علمیه افردی متخصص را برای مدیریت مساجد تربیت کند. البته در حوزه های علمیه رشته‌ تبلیغ برای تربیت امام جماعت وجود دارد ولی در عین حال باید اهتمام ویژه‌ای در این زمینه وجود داشته باشد.

بار سنگین تربیت امام برای مساجد بر دوش حوزه علمیه

وی افزود: مرکز رسیدگی به امور مساجد، ائمه جماعات مساجد را از میان روحانیون فارغ‌التحصیل حوزه علمیه انتخاب می‌کند. قطعا انتخاب‌شان انتخاب میانه است و ممکن است در این زمینه عنصر درجه یک و مطبوع نداشته باشیم. اگرچه در این شرایط روحانیونی که امام جماعت مساجد هستند، مغتنم هستند. بنابراین بار سنگین تربیت امام برای مساجد بر عهده حوزه علمیه است و ضرورت دارد که توقعات رهبری در مورد تربیت امام جماعتی که بتواند با مردم ارتباط قوی داشته باشد، برآورده شود.

 

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی ائمه جماعات برای مدیریت مسجد مسئله مهمی است که باید مورد توجه دست اندرکاران و مسئولان قرار گیرد، بیان کرد: محور فعالیت های یک مسجد باید امام جماعت مسجد باشد ولی در حال حاضر بسیاری از ائمه جماعات مساجد به طور کامل و در سه نوبت در مسجد حضور ندارند و بسیاری از ائمه جماعات مساجد امکان حضور سه وعده در مسجد برایشان امکان‌پذیر نیست.

 

حجت الاسلام آقایی افزود: امام جماعت علاوه بر اینکه امام جماعت است امام محله نیز هست و باید ارتباطش با نوجوانان و مخاطبان و سطوح مختلف حفظ کند. اگر این اتفاق بیفتد بدون شک دغدغه رهبری در مورد تماس و ارتباط کم امام جماعت با مامومین برطرف می شود. قطعا برای جبران این نقیصه لازم است آموزش‌های تخصصی و کاربردی برای ائمه جماعات در نظر گرفته شود تا با مهارت های ارتباط گیری آشنا شوند.
 

حجت‌الاسلام آقایی خاطر نشان کرد: بسیاری از روحانیون به ‌خاطر مشکلاتی که در مساجد با آن روبرو هستند فرصت ارتباط ‌گیری و جذب جوانان و نوجوانان به مسجد را ندارند از طرفی به دلیل آنکه ائمه جماعات، شاغل در نهادهای دیگر هستند طبیعی است که در چنین شرایطی نمی‌توان وقت بیشتری در مسجد برای مردم و جوانان صرف کنند. بنابراین از امام جماعتی که یک وعده به مسجد می‌آید نباید توقع داشت که به مدارس و مراکز آموزشی اطراف و مردم محله هم سر بزند و جویای احوالشان باشد.

 

کم توجهی به جایگاه مسجد، انگیزه روحانیون را برای امام جماعت بودن کاهش می دهد

وی با اشاره به اینکه به دلیل عدم توجه مسئولان به مسجد و جایگاه امام جماعت بسیاری از روحانیون انگیزه امامت جماعت بودن را ندارند، تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از امامان جماعات به دلیل آنکه کار تالیف، صنفی و پژوهشگری برایشان بهتر از امامت جماعت بودن است ترجیح می دهند که به سراغ کار امامت مسجد نروند. در حالی که در گذشته بسیاری از ائمه جماعات مجتهد، مرجع تقلید، نویسنده، محقق، استاد حوزه و دانشگاه بودند و هستند ولی امروز به دلیل عدم توجه به جایگاه مسجد موجب شده است که چنین فضایی حاکم شود.

 

حجت الاسلام آقایی با اشاره به وقت گیر بودن کار امامت جماعت مسجد گفت: کار مدیریت مسجد کار بسیار سخت و دشواری است زیرا  که روحانی که به کار تدریس و پژوهش مشغول است به اندازه امام جماعت با مردم سرو کار ندارد در حالی که امام جماعت برای آنکه تماس و ارتباطش با مردم قوی باشد باید وقت بیشتری را با مردم صرف کند این موجب شده است تا انگیزه‌ها برای کار امامت جماعت کم شود.

  

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطر نشان کرد: البته در مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز ضعف‌هایی در این زمینه است که باید در راستای جبران این ضعف ها تلاش کرد و نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و نظام توانمندسازی ائمه جماعات را در دستور کار قرار داد که البته دستیابی به نظام هدفمند توانمندسازی ائمه جماعات نیازمند بودجه و امکانات است.

درباره : اخبار دبیرخانه منطقه ویژه خوی , اخبار ستاد عالی کانون های مساجد کشور ,
بازدید : 860
امتیاز : نتیجه : 5 امتیاز توسط 5 نفر مجموع امتیاز : 235

برچسب ها : روحانیون , مساجد , امام جماعت ,
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط محمد جعفری در تاریخ 10 سال پیش و 23:55 دقیقه ارسال شده است

ضمن تقدیر و تشکر ازایجاد مرکزکانون مساجد ویژه شهرستان خوی خواستم چند مطلبرا دوستانه برایتان هدیه کنم با اینکه در این شهرستان خیلی مشکل است 1 - سعی شود افرادی بعنوان مسئول کانون انتخاب شوند که الف مسجد شناس ب -تابع گروه خاص نشوند ج - بخاطر بده بستان ها انتخاب نشود د افراد درد شناس و متواضع باشد ر - مردمدار باشد و برنامهدان وبرنامه ریز باشد ز - در اختیار افراد خاص نباشد ومستقلا کار بکند ط- خدا ترس باشد نه دیگران ترس


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]

نشانی پستی

استان آذربایجان غربی- شهرستان خوی- بلوار شیخ نوایی- مجتمع فرهنگی و هنری اداره ارشاد خوی- طبقه اول- دفتر کانون های مساجد منطقه ویژه شهرستان خوی

                تلفن: 36362601-044                          فاکس: 36335625-044                                                آدرس پست الکترونیکی: dkmkhoy@yahoo.com        



قالب وبلاگ